Kasvuyrityksen perustajan usko ideaansa on useasti vankkumaton. Kannattaa kuitenkin ottaa askel taakse ja tarkastella objektiivisesti, onko nämä kolme kohtaa selätetty.

1.KASSAVAJE

Kasvuyritysten kassanhallinta ja maksuvalmiuden turvaaminen ovat yksi keskeisimpiä asioita kasvuyrityksen eri kasvun vaiheissa. Varaudu asiakkaittesi maksuviiveisiin, suuunnittele kassan kesto tarkasti, varmista itsellesi rahoitus yllättäviä tilanteita varten. Tuplaa kaikki ajalliset ja rahalliset arviot, jotka olet laskenut. Jos jokin on varmaa, niin se, että yllätyksiä tulee ja niihin kannattaa valmistautua.

2.LIIKA OPTIMISMI

Kasvusuunnitelmaa laatiessa maalataan monesti liian ruusuisen skenaario. Oletetaan helposti, että kaikki tapahtuu nopeasti ja myynti rakentuu ongelmitta.Tutkimusten mukaan ruusuiset tulevaisuushaaveet toteutuvat harvoin. Harvardin yliopiston tutkimuksen mukaan lähes 80 prosenttia ideoiden toteutuksista tapahtui suunniteltua hitaammin. 41 prosenttia olisi tarvinnut tuplasti enemmän aikaa ja rahaa kuin oli suunniteltu. Mieti aikataulu ja yrityksesi rahoitus tarkasti.

3.TOIMITUSONGELMAT

Toimitusvarmuus on yksi kasvuyrityksen menestyksen edellytyksistä, se vaatii rahoitusratkaisuilta joustavuutta ja nopeutta. Pitkät luottamukseen perustuvat asiakassuhteet tarjoavat mahdollisuuksia kehittyä ja menestyä. Varmista kasvuvaiheessa tuotteesi/palvelusi saatavuus ja hanki tähän tarvittava rahoitus.

Lisäpotkua liiketoimintaan Luottorahoitus – yrityslainalla.

Pääoma:Aika:Yhteensä:

Kuukausierä:HAE TARJOUS